Cata munca presupune creearea unei genti din piele

Autor Dbags 14.02.2017 0 Comentarii

Cata munca presupune creearea unei genti

 

Te-ai intrebat vreodata cata munca este depusa pentru producerea unei genti din piele ?

 

Indiferent de materialul din care este realizata piele naturala sau piele ecologica procesul este lung si presupune nu numai multa munca dar si multa imaginative , creativitete , dragoste de frumos .

 

fabricare genti pieleTotul este bine organizat si bine pus la punct , totul se alege cu grija pentru ca rezultatul final sa fie unul spectaculos si unic .Procesul incepe prin selectarea celei mai bune materii prime si se continua cu o maxima atentie la detalii.

 

In procesul de productie se folosesc piei care sunt obtinute , in special ,  prin tabacirea pieilor de reptile , acestea fiind foarte apreciate pentru pigmentul natural si pronuntat pe care il poseda.

 Dupa acest proces lung si anevoios piele moale se vopseste : in mod uniform pe toata suprafata materialului sau prin tamponare , pentru a reliefa modelul natural al pielii . Aceasta etape este urmata de verificarea pielii , din punct de vedere al moliciunii , al rezistentei si al aspectului , partiile imperfect fiind taiate si nefolosite in confectionarea posetei .    

                                         

  Printre produsele cele mai apreciate sunt pieile lacuite , acestea obtinandu – se prin acoperirea pielii cu pelicule de lac , acestea oferindu –le stralucire , insa sunt cele mai pretentioase din punct de vedere al intretinerii .

Pentru gentile din piele ecologica , procesul este mai simplu , piele artificiala fiind din material sintetic biodegradabil , se sare peste etapa de tabacire , insa este prelucrat astfel incat sa arate ca o piele naturala . Ce-i drept , o geanta din piele ecologica nu etse la fel de rezistenta precum este una din piele naturala , dar arata la fel de bine si este la fel de comoda .

Comenteaza