Cum se fabrica o Geanta din Piele

Autor Dbags 25.07.2016 1 Comentarii

  Cum se produce o geanta din piele

 

Pielea este un material foarte apreciat datorita frumusetii sale naturale, a texturii si a proprietatii sale de a respira indiferent de temperaturile la care este supusa. Cu toate acestea, pielea este un material destul de greu de prelucrat si odata aflat secretul obtinerii oricarei posete de piele, acesta trebuie impartasit cu voi.

Pentru ca o bucata de piele sa ajunga o mica bijuterie, o geanta de piele ce te va incanta, materialul sufera transformari, proces ce are loc in mai multe etape.

Pentru inceput, designerul isi imagineaza produsul si identifica forma, elementele de decor si toate amanuntele care alcatuiesc produsul final.

Apoi, creatorul prelucreaza tiparul (de obicei este confectionat din carton dur). Bucata de carton, care are acum forma dorita se suprapune pielii.

Dupa aceea urmeaza etapa croitului ce consta in taierea pielii in forma necesara, cu un cutit special. De asemeanea, aceasta presupune si taierea furniturilor (captuseala,nasturi,panza).

Cea de-a patra etapa reprezinta “serfuitul” materialului. Pielea este supusa subtierii deoarece odata suprapuse toate piesele, se atinge o grosime prea mare, a pielii, pentru  a fi cusuta.

Urmatorul pas in obtinerea gentii il reprezinta asamblarea. Se imbina toate piesele, precum si cele de furnituri. Pentru durabilitate i se pune gentii o intaritura pe dos.

Dupa aceea, se unesc toate elementele in forma dorita si se da la cusut.

In final, poseta este verificata si finisata, pregatita, de altfel, sa fie expusa in vitrina.

 

Astfel, prin datele mentionate anterior, speram ca am lamurit si pe “purtatorii neinformati” de genti din piele, cum o poseta ajunge in forma finala, gata sa iti satisfaca nevoile estetice, dar si pe cele de comoditate si depozitare. 

1 Comentarii

Razvana:
27.07.2016, 07:29:03 PM
Reply

In ziua de astazi foarte greu mai gasesti o geanta de piele, uitasem si cum se fabrica :)

Comenteaza